Успјешно одржанa III међународнa научно-стручна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Успјешно одржанa III међународнa научно-стручна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске 30. и 31. октобра 2014. године организовали су III међународну научно-стручну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“. Конференција је одржан под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у Бањој Луци (Конференцијскa сали Владе Републике Српске).

На наведеној конференцији је учествовало преко 200 стручњака из области безбједности саобраћаја, представника јединица локалне самоуправе, представника министарстава у Влади Републике Српске, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, АМС РС, представника факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона.

Конференцију је отворио Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, члан Савјета за безбједност саобраћаја Недељко Чубриловић који је у уводном говору поздравио све присутне захвалио им се на великом одзиву, наводећи како је конференција организована у циљу континуираног стручног усавршавања и повећања спремности за обављањем повјерених задатака запослених у субјектима безбједности саобраћаја, сагледавања најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, те размјене искустава у раду на унапређењу безбједности саобраћаја са земљама из региона.

На конференцији презентовано је 44 стручна рада, а свим учесницима обезбјеђени су Зборници радова, ЦД-ови са комплетним материјалом везаним за конференцију, конференцијске торбе, флајер, блочићи, фасцикле и оловке.

И ове године као и прошле изабране су три најбоље јединице локалне самоуправе и најбољи Савјет у области унапређења безбједности саобраћаја као и по први пут три најбоље полицијске станица за безбједност саобраћаја. 

Ове године златна плакета за рад на унапређењу безбједности саобраћаја додјељена је Општини Градишка, док су сребрну и бронзану плакету добиле Град Бања Лука и Општина Милићи. Најбољим јединицама локалне самоуправе награде је уручио Министар  управе и локалне самоуправе Лејла Решић.

За најбољи Савјет у области унапређења безбједности саобраћаја изабран је Савјет за безбједност саобраћаја Општине Градишка. Награду је уручио Mинистар саобраћаја и веза, члан Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске Недељко Чубриловић. 

За најбоље полицијске станице за безбједност саобраћаја изабране су Полицијске станице: Прњавор (првопласирана), Бања Лука (другопласирана)  и Гацко (трећепласирана). Награде је уручио Начелник Управе полиције Дарко Ћулум.

Детаљни извјештај као и фотографије са семинара моћи ћете погледати на нашој веб страници до краја седмице.

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab