У Новом Саду одржана конференција посвећена узроцима страдања дјеце као путника у саобраћају

У Новом Саду одржана конференција посвећена узроцима страдања дјеце као путника у саобраћају

У Новом Саду 27. новембра одржана је прва национална конференција посвећена узроцима страдању дјеце као путника у саобраћају и повећању њихове безбједности.

Шта су узроци и чија је одговорност страдања деце у саобраћају, да ли некоришћење ауто-седишта за децу можемо сматрати занемаривањем детета и шта о томе каже породично законодавство. Ово су само нека од питања и теме о којима се говорило на конференцији.

Међу учесницима су били присутни представници свих релевантних установа и институција, а коначан циљ боља координација свих служби, а број страдале деце као путника у саобраћају знатно мањи.

Конференцију су организовали Центар за промоцију безбедности саобраћаја Нови Сад у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије и Градском управом за саобраћај Града Новог Сада.

Поред организатора, конференцији су приосуствовали и представници Управе саобраћајне полиције, дечје хирургије, Хитне помоћи, Института за јавно здравље Србије, заменица Заштитника грађана, као и представници локалних самоуправа и Службе патронажних сестара и бабица Србије, као највећи потенцијал у подизању свијести родитеља о важности коришћења ауто-сједишта. На конференцији пажња је била усмјерена и на превоз дјеце са сметњама у развоју.

Наведеној конференцији присуствовали су и представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске који су присутнима презентовали активности Агенције у области дјечијих заштитних система у возилима.

Такси удружењу из Новог Сада том приликом Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије поклонила је 20 ауто-сједишта.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab