Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске као почасни гости на 26. Републичком такмичењу саобраћајних школа у Врању

Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске као почасни гости на 26. Републичком такмичењу саобраћајних школа у Врању

У Техничкој школи у Врању, одржано је 26. Републичко такмичење саобраћајних школа које од ове године има и међународни карактер, с обзиром да је учествовало и осам средњих школа из шест земаља у окружењу.

Наведеном такмичењу присуствовали су Милан Илић и Никола Торбица као почасни гости испред Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, те приликом званичног отварања такмичења у уводном говору поздравили све присутне, наводећи да су такмичења попут овог од великог значаја а свим средњошколцима пожељели добар успјех.

Своје знање и вештине током такмичења заједно су одмјерили ученици из 30 школа из Србије и њихови вршњаци из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и Бугарске.

Председник Скупштине Града Врања др Дејан Тричковић, подсетио је да је Савет за безбедност саобраћаја захваљујући подршци Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у координацији са Техничком школом у Врању, реализовао значајне активности са циљем повећања безбедности свих учесника у саобраћају.

„Као представник Савета на локалном нивоу могу са сигурношћу да кажем да ћемо наставити да наше даље активности усмеравамо ка унапређењу метода за већу безбједност свих грађана, пјешака и возача, као учесника у саобраћају”, рекао је Тричковић.

„На овом такмичењу неко је постигао веће, неко мање резултате, не заборавите да сваког дана надограђујете ваше знање и коју год улогу да имате у саобраћају увек будите свјесни и одговорни, увек будите најбољи учесници“, поручио је он.

Директор Техничке школе Славиша Анђелковић је рекао да вријеме које долази као и генерације које излазе из ове школе биће најбоља мјера знања које из њих произилази.

О значају такмичења и условима безбједности у саобраћају говорили су предсједник Заједнице саобраћајних школа Мирослав Мацура и представници Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Град Врање и Техничка школа први пут су домаћини овог такмичења били 2014. године. Ове године оборен је рекорд по броју учесника.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab