Почела нова школска године

Почела нова школска године

Поводом почетка нове школске године Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић данас су посјетили основну школу „Бранко Ћопић“ у Приједору.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић изјавио је данас да, према статистици, прошле године у Српској у саобраћају није страдало ниједно дијете узраста до 13 година, те се нада да ће тај тренд бити задржан и у овој години.

Министар је данас боравио у Основној школи "Бранко Ћопић" у Приједору, гдје је Министарство саобраћаја и веза у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске организовало кампању "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас", која се традиционално спроводи почетком школске године. Послије пет година обиласка школа овим поводом, данас сам чуо најдивнији коментар када је један дјечак у току презентације рекао - па ми то све знамо. То је дивно чути - нагласио је Трнинић.

Он је апеловао на возаче да посебно обрате пажњу на најмлађе учеснике у саобраћају, те у том правцу истакао и активност бесплатног прегледа аутобуса који превозе ученике.

Незадовољан сам што је сваке године све мање превозника који се јављају на те акције иако су оне бесплатне и превентивне, а да не говоримо да су резултати јако лоши и да је 26,50 одсто прегледаних возила неисправно и то у више од 90 одсто случаја у питању су кочиони системи - рекао је Трнинић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић поздравио је данашњу едукацију, истичући да је безбједност ученика активност којој се посебна пажња посвећује на почетку школске године.

Безбједност дјеце у саобраћају је веома важна, а томе доприноси и едукација ученика као учесника у саобраћају и радује чињеница да добро разумију основна правила кретања у саобраћају - рекао је Ђаковић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић изјавио је да ове године постоје и новине, када је ријеч о безбједности дјеце, а ријеч је о приједлогу координационе групе која окупља све субјекте задужене за безбједност саобраћаја у Републици Српској да сви они на почетку школске године помажу дјеци да се лакше снађу на путу до школе и назад до куће.

Овом позиву су се одазвала и многа наша министарства тако да је то један од начина како да скренемо пажњу на безбједност дјеце - истакао је Радовић, наводећи да ће ове едукативне активности каква је данас одржана у Приједору бити спроведена широм Републике Српске.

Директор Основне школе "Бранко Ћопић" Сања Муњиза изразила је задовољство због спровођења ове активности, истичући да је безбједност дјеце на првом мјесту.

У школи имамо и интерни правилник који се односи на безбједност ученика и то је нешто што се непрекидно истиче и у настави и ваннаставним активностима - истакла је Муњиза.

Гости и организатори данашње презентације подијелили су ученицима пригодне поклоне и материјал који се односи на безбједније учешће у саобраћају.

 

 

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab