Oдржани „Дани безбједности саобраћаја у Општини Пале“

Oдржани „Дани безбједности саобраћаја у Општини Пале“

Дефилеом основаца, средњошколаца, предшколаца, моториста и олдтајмера на Палама је одржана централна манифестација “Дани безбједности саобраћаја у Палама”, чији је циљ едукација младих о учешћу у саобраћају.

Манифестацију која је почела јуче, организовала је Полицијска управа Источно Сарајево и Полицијска станица за безбједност саобраћаја Пале, у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, општином Пале, те Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Српске.
Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је новинарима да је ова манифестација добра прилика због почетка школске године како би се грађанима и свим возачима скренула пажња на најмлађе учеснике у саобраћају, који су најугроженија категорија.
Он је нагласио да је важно подићи свијест возача о дјеци, пјешацима, бициклистима и мотоциклистима у саобраћају.
Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је свима који су учествовали у организацији овог догађаја, те додао да сви треба да чувају најмлађе учеснике у саобраћају.
“Ови дани посвећени су дјеци, али и свима осталима који на било који начин могу утицати на безбједност саобраћаја. Општина је дала допринос и покровитељ је ове манифестације, а тако ће бити и у будућности”, навео је Југовић.
Директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Милија Радовић рекао је да се ова манифестације организује с циљем подизања свијести код дјеце и младих о важности безбједности у саобраћају.
“Манифестација је окупила дјецу од обданишта до средње школе. Кроз разне радионице учили смо их како да буду безбједни у саобраћају”, истакао је Радовић.
Он је рекао да је разговарао са начелником Пала о даљој заједничкој сарадњи и да у наредном периоду буде више активности, а све с циљем да становници ове општине буду безбједни.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab