Ученику Основне школе „Радоје Домановић“ из Осјечана Сегеју Савићу уручен бицикл

Ученику Основне школе „Радоје Домановић“ из Осјечана Сегеју Савићу уручен бицикл

ДОБОЈ – Представници Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) и Агенције за безбједност саобраћаја РС у петак (24. септембар 2021.) су у Основној школи „Радоје Домановић“ у Осјечанима код Добоја уручили ученику ове школе Сергеју Савићу бицикло за освојено прво мјесто у категорији ликовни радови у оквиру такмичења „Дјеца у саобраћају“.

Сергеј Савић је насликао најбољи ликовни рад на задату тему „прелазак пјешака преко коловоза“.

Послије уручења вриједне награде, за првачиће ове основне школе је изведена саобраћајно-образовна представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“. Дјечији аниматор Фазонко је дјеци на прихватљив указао на опасности које их вребају у саобраћају.

Саобраћајно-образовна представа „Фазонкове саобраћајне чаролије“ одржана је у организацији АМС РС, Ауто-мото друштва „Добој“ и Агенције за безбједност саобраћаја РС, а у оквиру републичке превентивне кампање „Возачи, опрез је за вас, школа је за нас!“.

Кампања има за циљ подизање нивоа безбједности дјеце у саобраћају повећањем пажње возача у зонама школа, као и образовањем ученика, родитеља и наставника о правилном понашању дјеце у саобраћају.

Превентивна активност „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“ трајаће до 30. септембра 2021. године и заједнички је спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство просвјете и културе РС, Министарство унутрашњих послова РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, АМС РС са 49 Ауто-мото друштава, друштвено одговорна компанија „Оптима група“ и локалне заједнице.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab