Замјеник директора


Милија Радовић, в.д. замјеника директора

Mилија РАДОВИЋ, дипломирани инжењер саобраћаја, рођен је 29.11.1962. године у Фочи, гдје је завршио основну школу и Гимназију. Дипломирао је на Саобраћајном факултету у Сарајеву 1987. године. У периоду од 1987. до 1992. године био је асистент на саобраћајном факултету у Сарајеву на предметима Кибернетика, Управљање саобраћајним процесима и Саобраћај у градовима. У исто вријеме радио је у ПЗ „Боснатранспорт“ Сарајево на пословима саобраћаја и транспорта. У периоду од 1994. године до 2004. године радио је у предузећу за превоз путника „Дринатранс“ Зворник на пословима руководиоца РЈ „Пунички саобраћај“ и пословима директора. Од 2004. до 2007. године био је Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Зворник. Од 2007. до 2008. обављао је дужност савјетника замјеника министра комуникација и транспорта БиХ. ОД 2008. године до 2011. године радио у општини Зворник на пословима саобраћаја.

Посједује сљедеће лиценце: лиценце за предавача и испитивача за полагање возачког испита, лиценцу за провјеривача пута са аспекта безбједности саобраћаја (РСИ) и лиценцу за ревизора пројеката путева са аспекта безбједности саобраћаја (РСА).

Више од 10 година је члан/предсједник Комисија за уклађивање редова вожње у Привредној комори Републике Српске.

Аутор је бројних међународних и националних радова из области безбједности саобраћаја. Учествовао је у пројектима унапређења безбједности саобраћаја на подручју Републике Српске. Добитник је признања „Златни бор“ које му је додијелио Одбор за награде и признања Савјетовања „Саобраћајне незгоде, вјештачење, процјена штета, осигурање возила, Златибор 2009“ за дугогогодишњи рад и изванредне успјехе у научном, стручном и педагошком раду у области безбједности саобраћаја. Више од 20 година бави се вјештачењем саобраћајних незгода за потребе тужилаштава и судова са преко 1000 урађених експертиза саобраћајних незгода.

Одлуком Владе Републике Српске у октобру 2011. године именован је за в.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, а за директора Агенције на период од 5 година именован је 12.06.2012. године. На позицији директора Агенције за безбједност саобраћаја био је до децембра 2019. године. 

Крајем децембра 2019. године именован је за в.д. замјеника Директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

 © 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS