Вијести

article
На основу ЈАВНОГ ПОЗИВА за достављање пројектних приједлога за суфинансирање из средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање из ФБиХ као дио превентиве за реализацију пројеката унапређења безбједности саобраћаја, објављеног 23. jуна 2023. године у дневним новинама "Глас Српске", Агенција за безбједност саобраћаја објављује ранг листу предложених пројеката.
article
Замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић рекао је да за 16 пружних прелаза у Приједору постоји могућност за укидање. "Данас је највише говора било о безбједности и могућности укидања пружног прелаза Тополик, а размотриће се даљи кораци везани за процедуру укидања и узети у обзир ставови мјештана да мора постојати погодна алтернативна соабраћајница ако дође до укидања", рекао је Радовић.
article
Поводом обиљежавања међународног дана без аутомобила у Добоју је основцима, средњошколцима и дјеци из вртића указано на правила безбједног учешћа у саобраћају, те промовисано пјешачење и употреба бицикла као здрави видови мобилности.
article
У Козарској Дубици организована је традиционална „21.школска бициклијада» Козарска Дубица – Моштаница на којој је учествовало око 150 ђака, наставници саобраћајних секција основних школа из наше општине и Костајнице, те ученици из дубичког Средњошколског центра „Никола Тесла“.
article
У оквиру Европске недјеље мобилности у Општини Милићи обиљежен је дан безбједности саобраћаја а обиљежавање је почело посјетом ПУ “Полетарац”, а након тога СШЦ „Милутин Миланковић“ и ОШ „Алекса Јакшић“ у Милићима.
article
Општинска управа општине Власеница у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Полицијском станицом Власеница, СШЦ „Милорад Влачић’’ Власеница, ОШ „Вук Караџић’’ Власеница и ЈУ „Први кораци’’ у Власеници, обиљежила је Дан безбједности саобрaћаја Власенице, а сама манифестација је проистекла из манифестације „Европска недјеља мобилности“ која се ове године одржава од 16. до 22. септембра низом превентивних активности у Републици Српској.
article
У Бањалуци је обиљежена Европска недјеља мобилности, организовањем 22. бициклијаде под називом „Два су точка довољна“.
article
Имамо посебно задовољство да вам најавимо XII међународну конфернцију "Безбједност саобраћаја у локалној заједници" која ће се одржати под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја, а у организацији Министарства саобраћаја и веза и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Сваке године, па и ове године од 16 - 22. септембра обиљежава се ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ.
article
„Ако ме волиш, остави телефон док возиш“, традиционална је кампања компаније м:тел која се наставља и ове године. Њен циљ је да се скрене пажња јавности на потребу одговорног коришћења мобилних телефона током вожње, а реализује се у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савезом Републике Српске, те бројним медијским кућама које су препознале значај ове акције.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS