У Бањој Луци одржана прва међународна научна конференција “Безбједно-урбано-мобилно”

У Бањој Луци одржана прва међународна научна конференција “Безбједно-урбано-мобилно”

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске подржала је организацију прве међународне научне конференције “Безбједно-урбано-мобилно” која је одржана на Универзитету „Апеирон“ у Бањој Луци.

Теме конференције биле су одржива урбана мобилност, електромобилност, унапређење безбједности саобраћаја, планирање саобраћајне инфраструктуре и превентива у безбједности саобраћаја.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић свечано је отворио конференцију: „Изузетно је важно бавити се наведеним темама, јер су у ранијим стратешким документима постављени циљеви који нису у потпуности остварени. Због тога нам је потребна оваква конференција, како бисмо пружили одговоре на правце будућег дјеловања - поручио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић приликом отварања конференције.

Конференција је окупила преко 100 учесника - међународних стручњака из академске заједнице, научно-истраживачких установа и привреде из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, САД, Турске, Велике Британије, Бугарске, Јужноафричке Републике, Кине, Чешке. Организатори научног скупа су Саобраћајни факултет Паневропског универзитета и компанија “ЕиБ Интернатионале” – центар за моторна возила.

Организовање наведене конференције поред Министарства саобраћаја и веза и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске подржали су Град Бања Лука, Агенција за безбедност саобраћаја Србије, Агенција за осигурање РС и Удружење осигуравача Привредне коморе РС.

Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске узели су учешће у пленарним излагањима као и са два научно стручна рада.


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS