Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске узео учешће у радионици која се одржава у Сарајеву

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске узео учешће у радионици која се одржава у Сарајеву

Данас и сутра у просторијама UNDP-a у Сарајеву одржава се радионица посвећена одрживом развоју ( Sustainable Development Goals –SDGs), као и безбједности друмског саобраћаја (прикупљање података, индикатори безбједности друмског саобраћаја) а учешће на радионици узели су и представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Радионица је организована од стране Министарства комуникације и транспорта Босне и Херцеговине у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP) и Економском комисијом Уједињених народа за Европу (UNECE).

Радионица представља увод у почетак активности које Министарство комуникација и транспорта Босне и Херцеговине у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација у Босни и Херцеговини (UNDP) покреће у циљу израде/развоја Оквирне стратегије безбједности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини  и Акционог плана за период 2020 -2024. године, а у складу са циљевима 3 и 11 одрживог развоја UN-a: „Осигурати здрав живот и промовисати благостање свих у свим добима“ и „Учинити градове и људска насеља укључивим, сигурним, отпорним и одрживим“ и Оквирне стратегије транспорта Босне и Херцеговине за период 2016-2030. године.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab