У Бијељини обиљежена недјеља мобилности

У Бијељини обиљежена недјеља мобилности

У Европи у периоду од 16. до 22. септембра одржао се највећи догађај посвећен одрживом урбаном саобраћају – Европска недјеља мобилности. Слоган овогодишње Европске недјеље мобилности је „Еколошки чиста мобилност“ која наглашава амбициозан циљ угљичног–неутралног континента до 2050. године, представљен у Европском зеленом плану .

Европска недјеља урбане мобилности је имала за циљ подизање свијести о важности алтернативних начина транспорта, заштити животне средине и промовисању здравих, активних начина кретања.

У оквиру ове недјеље одсјека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељине организовао је низ активности које су обухватиле анкетирање грађана, затварање за саобраћај центра града у вечерњим сатима, радионице за дјецу, фитнес за дјецу и одрасле, мониторинг фреквенције саобраћаја, вожње бициклима, ролерима и тротинетима, концерте, представе за дјецу, кабаре  и филм на отвореном. 

У уторак 22. септембра 2020. године у сарадњи са Агенцијим за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске на Градском тргу уприличене су активности на дјечијем полигону, симулатору превртања и косој равни, с циљем упознавања најмлађих учесника у саобраћају о опасностима које вребају у саобраћају.

Том приликом уручене су награде Татјани Вучинић из Основне школе (ОШ) „Свети Сава“ из Бијељине и њеној суграђанки Мији Јовановић из ОШ „Вук Караџић“  за освојена прва мјеста на такмичењу за најбоље ликовне и литерарне радове саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа из РС „Дјеца у саобраћају 2020“. Награде су уручили замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и Мићо Миљевић испред Ауто-мото савеза.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab