Агенција за безбједност саобраћаја провела активности са основцима

Агенција за безбједност саобраћаја провела активности са основцима

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са осталим субјектима безбједности саобраћаја у протеклим годинама реализовала је бројне активности и кампање са основцима и средњошколциа.

Због новонастале ситуације изазване пандемијом вируса COVID-19 са ученицима се нису могле реализовати активности и кампање као претходних година.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске поштујући мјере заштите од вируса COVID за 108 одјељења IV разреда основних школа широм Републике Српске обезбједила је разгледнице и маркице на којима су ученици писали поруке својим најближим како требају бити пажљиви у саобраћају.

Наведена активност реализована је у склопу превентивне кампање "БУДИ ВИДЉИВ, НЕ БУДИ ФИГУРА" која је почела у фебруару мјесецу.

Реализацијом наведене активности очекује се повећан опрез свих пјешака у саобраћају, а посебно старијих лица и повећање њихове уочљивости од стране возача у ноћним условима вожње. Такође, реализацијом кампање очекује се повећан опрез возача приликом вожње у насељу и кроз приградска насеља, као и већа техничка исправност уређаја за освјетљавање пута.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab