Одржана радионица у оквиру ТРАФСАФ пројекта у Академији знања у Будви

Одржана радионица у оквиру ТРАФСАФ пројекта у Академији знања у Будви

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела је учешће у радионици у оквиру ТРАФСАФ пројекта која је одржана од 1. до 3. јуна 2021. године у Будви, Црна Гора

Агенција за безбједност саобраћаја узела је учешће у радионици која је одржана од 1. до 3. јуна 2021. године у Будви, Црна Гора у оквиру Erasmus + пројекта под називом "Унапређење безбедности у саобраћају у земљама Западног Балкана кроз модернизацију и развој наставног плана и програма основних и мастер студија" или на енг. "Improving the Traffic Safety in the Western Balkan Countries through Curriculum Innovation and Development of Undergraduate and Master Studies/TRAFSAF".

У радном дијелу, представљени је значај едукације о безбједности саобраћаја у ауто школама, значај и процеси вјештачења, сигурна употреба електричних скутера, безбједност саобраћаја осјетљивих учесника у саобраћају (пјешаци, бициклисти), нови трендови безбједности саобраћаја у Шпанији, искуства и едукација из области безбједности саобраћаја у оквиру ИПА2016 пројекта, активности АЛФА центра у сектору безбједности саобраћаја, безбједност саобраћаја у локалним заједницама постојање стратешких докумената те законских и подзаконских аката. Такође, одржане су сједнице Управног и Организационог комитета пројеката, чији је Агенција члан.

Представник Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске МСц Никола Торбица представио je значај координације субјеката безбједности саобраћаја у реализацији превентивних активности.  

Током састанка договорене су активности у наредним мјесецима. Више детаља можете пронаћи на:  https://trafsaf.pr.ac.rs/

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab