Брчко у знаку безбједности саобраћаја

Брчко у знаку безбједности саобраћаја

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске јуче у Брчком провели су активности са ученицима и основних и средњих школа на тему „како бити безбједан у саобраћају?“.

Ученици средње школе завршних разреда јуче су имали прилику да одслушају предавање на тему "Млади возачи и алкохол" као и да испробају "пијане наочаре" које симулирају утицај алкохола. На овај начин ученици (будући возачи) су могли научити које су то све опасности које их очекују у саобраћају и како се правилно понашати да би били безбједнији у саобраћају.  Предавање ученицима је одржао Никола Торбица, мастер инж. саобраћаја те им је објаснио сљедеће појмове:

- Млади возач

- Најчешћи узроци смртног страдања

- Психофизичке особине младих возача (позитивне особине и негативне особине)

- Возачко искуство

- Код младих возача почетника најчешће грешке

- Утицај алкохола

- Зауставни пут

- Посљедице саобраћајних незгода у РС

Поред предавања за средњошколце за малишане првих, других и трећих разреда основних  школа организована је представа „Мирка“, образовна представа чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају, а изводе је глумци Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

По завршетку представе малишанима су подјељене сликовнице и бојанке везано за безбједно учешће у саобраћају, а средњошколцима мајице и прслуци.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS