Предавање на тему „Безбједност младих у саобраћају“ одржано у Mашинској школи у Приједору

Предавање на тему „Безбједност младих у саобраћају“ одржано у Mашинској школи у Приједору

У оквиру пројекта „Кад се живот преокрене“, представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске одржали су предавање на тему „Безбједност младих у саобраћају“ ученицима Машинске школе у Приједору. Дио је то пројекта који ће бити презентован ученицима завршних разреда средњих школа у 15 јединица локалне самоуправе.

Средњошколци су имали прилику да послушају причу Дејана Трнинића, особе која је учествовала у саобраћајној незгоди, те задобила тешке тјелесне повреде и трајни инвалидитет. „Лична прича Дејана Трнинића“ приказала је  посљедице саобраћајне незгоде и грешке које су довеле до незгоде.

У оквиру презентације мастер инжењера саобраћаја Николе Торбице у име Агенције за безбједност саобраћаја приказане су и „пијане наочаре“ које симулирају ефекат утицаја алкохола, те приказују ученицима како алкохол дјелује првенствено на вид човјека и које су моторичке способности  отежане када су под утицајем алкохола.

Циљ пројекта је да се ученицима средње школе који су на прагу полагања возачког испита, те су потенцијални будући возачи, скрене пажња на опасности којима су изложени млади возачи и побољшање безбједности у саобраћају. Подаци говоре да су млади људи учесници или виновници сваке треће саобраћајне несреће у Републици Српској. 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS