Обиљежена седмица мобилности

Обиљежена седмица мобилности

Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић присуствовали су данас у Бијељини обиљежавању Европске седмице мобилности.

У Бијељини је на тргу припремљен полигон за дјецу и друге активности за суграђане, као што су бициклистичка дружења, вожња ролера, тротинета, скејтбордова и слично.

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова,​ Агенција за безбједност саобраћаја, Завод за образовање одраслих, Ауто-мото савез Републике Српске, у сарадњи са јединицама локалне самоуправе ​ и ове године обиљежавају Европску седмицу мобилности чија је тема „Боља повезаност“ а мото „Крећимо се квалитетније“.​

Европска седмица мобилности обиљежава се у Републици Српској, региону и градовима цијеле Европе, од 16. до 22. септембра.​

Циљ ове манифестације јесте промоција немоторног саобраћаја са свим предностима које он доноси.

“Сходно европској пракси и у Српској настоји се утицати на промјену свијести код наших грађана у смислу смањења кориштења моторног саобраћаја са посебним освртом на смањење употребе путничких аутомобила у градовима. Акценат се ставља на безбједно пјешачење, вожњу бицикла и слично, како би се утицало на заштиту животне средине али и на здравији начин живота. Познато је и да су европски градови, који дају предност пјешачењу и вожњи бицикла у односу на употребу путничких аутомобила, атрактивнији за живот, али су свакако и примамљивији за туристе”, рекао је помоћник министра Драган Станимировић.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS