Успјешно одржана 11. Међународна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Успјешно одржана 11. Међународна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“

Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске организовали су у Бањалуци једанаесту међународну конференцију "Безбједност саобраћаја у локалној заједници".

На конференцији је било присутно преко 250 учесника.

Учесници конференције су једногласни - сваки живот је важан. Потребно је радити на подизању свијести о безбједности у саобраћају, како бисмо сачували оно најважније, људске животе.

- Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и све институције које се баве безбједношћу саобраћаја имају исти циљ, а то је да покушамо да подигнемо свијест о значају безбједности у саобраћају и поштовању прописа - рекао је Младен Петровић, директор Агенције.

Министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић рекао је да је безбједност саобраћаја значајно подигнута у посљедњих десет година.

- Наравно, увијек је циљ да се не изгуби ниједан живот на путевима Републике Српске - истакао је Ћорић.

Министарство унутрашњих послова много је допринијело унапређењу безбједности саобраћаја кроз примјену савремених система.

- Успјели смо да смањимо број погибија. У периоду након рата на путевима је гинуло око 250 лица годишње, а у посљедње двије године 101 лице - рекао је министар унутрашњих послова Драган Лукач. Осим људских губитака, који су ненадокнадиви, саобраћајним незгодама прави се и велика економска штета.

Премијер Српске Радован Вишковић је навео да је Република Српска у посљедњих десет година кроз директну штету у саобраћајним незгодама изгубила више од двије милијарде КМ, што је значајан новац за величину заједнице као што је Српска. На конференцији су уручена заслужна захвалнице, признања и повеље, а конференцију је отворио предсједник Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске, предсјеник Владе Републике Српске Радован Вишковић. 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS