Шиповачким основцима и средњошколцима пренесена знања о саобраћајним правилима

Шиповачким основцима и средњошколцима пренесена знања о саобраћајним правилима

ШИПОВО – Више од 150 ђака првих, других и трећих разреда Основне школе (ОШ) „Немања Влатковић“ из Шипова у сриједу (6. септембар 2023.) је кроз интерактивну саобраћајно-образовну представу „Саобраћајне чаролије“ одржаној у тој школи учило основна правила понашања у саобраћају.

Знање стечено током представе примјењено је на посебном полигону за практичну обуку дјеце у саобраћају постављеном на платоу испред школе, док су ученици завршних разреда Средњошколског центра (СШЦ) „Петар Кочић“ испробали симулаторе чеоног судара и превртања возила.

Велика саобраћајно-образовна манифестација посвећена безбједном учешћу ученика у саобраћају у Шипову одржана је у оквиру републичке превентивне кампање „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас!“.

Кампању традиционално спроводе Министарство саобраћаја и веза РС, Министарство унутрашњих послова РС, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС, Ауто-мото савез (АМС) РС са својих 48 ауто-мото друштва (АМД) и локалне заједнице.

Подршку реализацији ове превентивне активности несебично је дала друштвено одговорна компанија „Оптима група“, која је за ђаке прваке припремила пригодне поклоне.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS