Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Град Приједор даровали су 12 ауто-сједишта за бебе у оквиру пројекта "Безбједност дјеце у саобраћају" који Агенција проводи широм Републлике Српске

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Град Приједор даровали су 12 ауто-сједишта за бебе у оквиру пројекта

Градоначелник Приједора Слободан Јавор рекао је да се овом кампањом настоји повећати безбједност учесника у саобраћају, нарочито дјецe. "Ово је период године када, нажалост, имамо више сабраћајних незгода. Сматрам да сви ми, учесници у саобраћају, можемо заиста много тога да допринесемо да смањимо број незгода уколико се придржавамо свих прописа", рекао је Јавор. Он је подсјетио да град Приједор има Савјет за безбједност саобраћаја и да је испоштовао многе препоруке и приједлоге овог тијела. "Сигуран сам да смо сви заједно на тај начин смањили број незгода у саобраћају", додао је Јавор.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић рекао је да се овим пројектом подстичу локалне заједнице да се заједничким снагама подигне свијест о кориштењу дјечијих ауто-сједишта.


"По неким индикаторима и по разним испитивањима дјечија ауто-сједишта спречавају исход саобраћајних незгода за преко 50 одсто, ако се правилно користе, за бебе чак и преко 70 одстом, и није довољно само имати дјечије аутосједиште, него га треба и правилно користити", додао је Петровић.


 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS