У Административном центру Владе Републике Српске јуче је одржана I редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у 2024. години

У Административном центру Владе Републике Српске јуче је одржана                 I редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у 2024. години

На I редовној сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске у 2024. години која је одржана јуче у Административном центру Владе Републике Српске под првом тачком дневног реда конституисан је Савјет за безбједност саобраћаја у новом мандату.

Као и у претходном сазиву, Предсједник Владе Републике Српске по функцији је предсједник Савјета за безбједност саобраћаја, Министар саобраћаја и веза, Министар унутрашњих послова, Министар здравља и социјалне заштите, Министар просвјете и културе и Министар финансија по функцији остали су чланови, а из реда независних стручњака именовани су: Професор доктор Снежана Петковић са Машинског факултетеа из Бања Луке, Професор доктор Бојан Марић са Саобраћајног факултета из Добоја и Професор доктор Бошко Матовић са Машинског факултета из Подгорице.

Чланови Савјета из реда независних стручњака захвалили су се Влади Републике Српске на указаном повјерењу, те су приликом свог обраћања навели да ће се максинмално анкажовати и дати свој допринос у раду Савјета, како би се унаприједило стање безбједности саобраћаја у Републици Српској.

По другој тачки дневног реда начелник Управе полиције Милош Бркић присутне чланове Савјета упознао је са информацијом о броју и посљедицама саобраћајних незгода у 2023. години нa путевима Републике Српске, наводећи да представници Министарства унутрашњих послово дају свој максимум, те ће и у 2024. години радити како би се смањио број погинулих на путевима Републике Српске.

Информацију о проведеним активностима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске у 2023. години и план рада Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске за 2024. годину присутнима је изложио Младен Петровић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, наводећи да је Агенција у протеклој години заједно са осталим субјектима за безбједност саобраћаја, а у складу са расположиви материјалним и људским ресурсима,  реализовала бројне превентивне кампање и активности, те радила остале послове за које је надлежна. Директор Агенције истакао је, да и када је план рада за 2024. годину у питању да ће Агенција заједно са осталим субјектима проводити планом предвиђене превентивне активности и кампање, а акценат ће бити на едукацији дјеце свих узраста, од дјеце у обдаништима до завршних разреда средњошколаца, те покушати реализовати неке од значајних пројеката који су започети у 2023. години.

Директор је на Савјету изнио проблем недостатка материјалних средстава приликом реализације наведених активности и кампања, као и осталих послова који су у надлежности Агенције.

Под тачком разно расправљало се о неким текућим питањима и проблемима.

Због обавеза које је предсједник Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске имао, сједницу Савјета водио је Министар здравља и социјалне заштите, члан Савјета по функцији Ален Шеранић. 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS