Пројекат „Кад се живот преокрене“ реализован у Општини Кнежево

Пројекат „Кад се живот преокрене“ реализован у Општини Кнежево

Средњошколци СШЦ „Јован Дучић“ у Кнежеву, имали су прилику да послушају животну причу Зорана Вујина особе која је учествовала у саобраћајној незгоди, те задобила тешке тјелесне повреде и трајни инвалидитет. „Лична прича Зорана Вујина“ приказала је посљедице саобраћајне незгоде и грешке које су довеле до незгоде.

Избјегавање конзумирања алкохола, поштовање ограничења брзине, везање појаса и некориштење мобилног телефона током вожње је пут да млади возачи и други учесници у саобраћају буду безбједни, поручено је на наведеном предавању.

У оквиру презентације мастер инжењера саобраћаја Николе Торбице приказане су и „пијане наочаре“ које симулирају ефекат утицаја алкохола, те приказују ученицима како алкохол дјелује првенствено на вид човјека и које су моторичке способности  отежане када су под утицајем алкохола.

Циљ пројекта је да се ученицима средње школе који су на прагу полагања возачког испита, те су потенцијални будући возачи, скрене пажња на опасности којима су изложени млади возачи и побољшање безбједности у саобраћају. 

 

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS