Пажљиво преко пруге

Пажљиво преко пруге

Дана 11.03.2013. године представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза, Жељезница Републике Српске и Републичке инспекције посјетили су бањалучку мјесну заједницу Дервиши, одакле је најављена превентивна кампања „Пази пружни прелаз – воз има предност“, која ће се у Републици Српској проводити од 11. до 28. марта 2013. године.

Реализацијом кампање очекује се повећан опрез свих учесника у саобраћају приликом кретања преко пружних прелаза и смањење броја саобраћајних незгода на пружним прелазима. Циљ кампање „Пази пружни прелаз – воз има предност“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској кроз повећање безбједности саобраћаја на пружним прелазима.

У оквиру кампање предвиђена је појачана инспекцијска контрола инфраструктуре на пружним прелазима (саобраћајна сигнализација, прегледност пута, и сл.), биће предузете појачане мјере из дјелокруга рада „Жељезница“, које би повећале безбједност на пружним прелазима, јединице локалне самоуправе кроз које пролази пруга су  задужене да организује јавне расправе  са представницима мјесних заједница у којима постоје пружни прелази, док ће од 18. марта почети и медијска кампања.

Реализацијом ових активности очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача који користе пружне прелазе, као и пјешака који се крећу у зони пруга.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS