Возачи молимо за опрез, друго школско полугодиште је почело!

Возачи молимо за опрез, друго школско полугодиште је почело!

Драги возачи молимо Вас за опрез, ново школско полугодиште је почело због чега ће на нашим путевима бити велики број школараца. Од свих а посебно од возача очекује се појачан опрез у вожњи а нарочито у близини школа, вртића, на путевима у насељима који воде у смјеру школа.

Дjеца су категорија рањивих учесника у саобраћају, јер у тој доби дjеца тек развијају своје вjештине и правила за безбjедно кретање у саобраћају. С обзиром на такву чињеницу, грешке дjеце док се крећу су неминовне.

Позивамо и родитеље да дјецу уче о правилном понашању у саобраћају, да приликом довожења дјеце у вртић или школу не угрожавају другу дјецу која долазе пјешице, те да паркирају на прописаном и означеном мјесту, као и да не забораве да је кориштење појаса и аутосједалица у Републици Српској обавезно.

Дјеца која до школе иду пјешице требали би да на својим торбама или видљивим дијеловима одјеће имају нешто флуросцентно како би их возачи приликом смањене видљивости у овим зимским данима лако уочавали.

Саобраћајне незгоде са пjешацима су један од водећих узрока смрти и ненамjерних повреда дjеце узраста од пет до девет година.

 Дјеци, родитељима и наставницима желимо срећне и безбједне дане у новом школском пологодишту.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS