Возите опрезно, одморни и с технички исправним возилом

Возите опрезно, одморни и с технички исправним возилом

Поводом почетка годишњих одмора и појачаног интензитета у саобраћају који се очекује у предстојећим данима Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске подсјећа све учеснике у саобраћају да је највећи број саобраћајних незгода изазван непоштовањем ограничења брзине кретања, непоштовањем првенства пролаза, претицањем посебно на местима где то није безбједно и дозвољено, али и вожњом под дејством алкохола и у стању повећаног умора возача.

Уколико крећете на пут, потребно је да претходно проверите техничку исправност возила, посебно уређаја за управљање и заустављање, стање пнеуматика и електроинсталација.

Уколико је могуће, избјегавајте вожњу у ноћним сатима као и дуготрајну вожњу у најтоплијем дијелу дана.

Водите рачуна и о начину на који користите клима уређај у колима. Разлика у спољашњој температури и температури у возилу треба да буде од 5 до 10 степени, а идеално је око 7 степени. Не излазите из возила нагло, већ прије заустављања прво искључите клима уређај, и лагано отворите прозоре. Нагла промена температуре може изазвати колапс и нежељене последице по људски организам.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске свима Вама који крећете на путовање жели безбједнију вожњу и пријатне дане одмора.

 






©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS