Агенција за безбједност саобрaћаја Републике Српске узела је учешће на Националној конференцији о безбједности дјеце као путника у возилима, Новом Саду

Агенција за безбједност саобрaћаја Републике Српске узела је учешће на Националној конференцији о безбједности дјеце као путника у возилима, Новом Саду

Агенција за безбjедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији Града Новог Сада и „In Koncept“ Маријана Јовановић, одржала је четврту Националну конференцију о безбједности деце као путника у возилима, 24. новембра 2022. године у Новом Саду.

На самом отварању конференције, присутнима су се обратили Маријана Јовановић испред „In Koncept“-а, Младен Петровић, директор Агенцијe за безбjедност саобраћаја Републике Српске, Бранко Стаматовић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Александар Кравић, члан Градског вјећа за саобраћај и путеве Града Новог Сада и Проф. др Дарија Кисић, Министарка за бригу о породици и демографију.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела је учешће на наведеној конференцији презентацијом о превентивним активностима по питању безбједности дјеце као путника у возилу које су реализоване у Републици Српској.

Презентацију је присутнима изложио мастер инжењер саобраћаја Никола Торбица, руководилац одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске.

 

 

У оквиру свечаног отварања истакнут је значај употребе дјечијих ауто-сједишта, као и стицања исправних ставова и знања родитеља о правилној употреби дјечијих ауто-сједишта, са посебним освртом на „Визија 0 погинуле дјеце у саобраћају“, односно системски рад на унапређењу безбједности дјеце и сталног подизања нивоа система безбједности саобраћаја.

На конференцији су, поред различитих излагања на тему безбједности дјеце као путника у возилу, учесници имали прилике да размјене знања, искуства и примјере добре праксе из претходног периода, као и подјела нових идеја које могу бити усвојене са циљем смањења броја и посљедица саобраћајних незгода у којима страдају дјеца.

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS