Сутра у Мркоњић Граду почиње превентивна кампања „ЛАКО ЈЕ ПОЈАС ВЕЗАТИ!“

Сутра у Мркоњић Граду почиње превентивна кампања „ЛАКО ЈЕ ПОЈАС ВЕЗАТИ!“

Једна од основних мјера пасивне заштите возача и путника у возилима је употреба сигурносних појасева уз наслоне за главу, ваздушне јастуке и дјечијa ауто сједишта.

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Jeдинице локалних самоуправа, Радио телевизија Републике Српске као медијски партнер у периоду од 23. априла до 31. маја 2024. године провeшће превентивну кампању Лако је појас везати!“.

Циљ провођења кампање Лако је појас везати!“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, повећањем употребе сигурносних појасева код возача и путника у возилу као и дјечијих ауто сједишта. Кампањом се жели утицати на промјену ставова према употреби сигурносних појасева и дјечијих ауто сједишта те преношење поруке истим колико је важно користити их.

Почетак кампање обиљежиће се у Општини Мркоњић Град  низом активности у СШЦ „Мркоњић Град“ у периоду од 11.00 до 13.00 часова гдје ће за средњошколце бити уприличене активности на симулатору превртања возила као и на стрмој равани како би се  прказао значај везивања безбједносног појаса.

План кампање можете преузети овдје.

Плакат кампање можете преузети овдје.

Летак кампање можете преузети овдје.

Радио џингл можете преузети овдје.

Линк видео је у наставку.

https://www.youtube.com/watch?v=bh0KJD61GBo

https://www.youtube.com/watch?v=iJ72saAOrnw

Кампања ће се спроводити широм Републике Српске.

 

 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS