Представа Мирка на Youtube каналу Агенције

Представа Мирка на Youtube каналу Агенције

Образовно-забавна представа „Мирка“ која је реализована од стране Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске а у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске, од данас је доступна и на Youtube каналу Агенције за безбједност саобраћаја.

Ова представа настала је у току 2014. године, на иницијативу Агенције за безбједност саобраћаја. Основа за израду представе било је дјело "10 лекција које живот значе",  проф. др Крсте Липовца, на основу које је А-тим Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, урадио сценарио, сценографију, обезбједио глумце, односно реализовао представу.
Прва представа, односно предпремијера одржана је 12.12.2014. г. у Фочи, док је премијера одржана 19.12.2014. у Дјечијем позоришту у Бањалуци, кад је и настао овај снимак. 
Премијерну представу извели су глумци Смиљана Маринковић која глуми лик Мирке, док је Миркиног брата Мирка одиграо глумац Данило Керкез. 
У току 2015. године умјесто  глумца Данила Керкеза лик Мирка је играо  Иван Перковић. Овим путем се желимо посебно захвалити наведеним глумцима на свесрдном ангажовању и квалитетном доношењу и приказивању ликова у представи.
У 2015. години представа „Мирка“ имала је извођење у 17 општина/градова широм Републике Српске, и као гост Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије једно извођење у Општини Сурчин. Наведену представу видјело преко 4000 дјеце.
Пуну подршку, што у материјалним, што у људским ресурсима у току двије године извођења пружио нам је Ауто-мото савез којем се такође срдачно захваљујемо. 
Овим путем, хтјели би се захвалити и свим представницима јединица локалне самоуправе, на исказаним срдачним добродошлицама, и на обезбјеђивању адекватних простора за играње представе.
Желимо вас информисати да караван представе „Мирка“ наставља и наредне године уз нова извођења представе и нова дружења, те молимо да сви који прочитају овај текст, да исти препоруче пријатељима и познаницима путем непосредне комуникације или путем друштвених мрежа.
 
Представа се може погледате на сљедећим линковимa:
 
Представа Мирка 1. дио
 
Представа Мирка 2. дио  
 

©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab