КАМПАЊА „Пази пружни прелаз - воз има предност“

КАМПАЊА   „Пази пружни прелаз - воз има предност“

У периоду од 11.03. до 28.03. марта реализоваће се превентивна кампања по називом „Пази пружни прелаз - воз има предност“, док ће се медијска кампања реализовати у периоду од 18. марта до 28. марта 2013. године.

Превентивна кампања има за циљ да укаже возачима на опасности којима су изложени приликом преласка пруге, нарочито на пружним прелазима који нису обезбијеђени браницима. Осим тога, кампањом се жели утицати и на навике и ставове пјешака везано за кретање у зони пруге.

Основна порука кампање јесте „Пази пружни прелаз - воз има предност“.

Према евиденцији Жељезница Републике Српске на пругама ЖРС налази се 285 прелаза пута преко жељезниче пруге у нивоу. Од тога је 18 прелаза обезбијеђено браницима, а 267 је без браника. У периоду од 2006. до 2012. године на пружним прелазима погинуло је 19 лица, а 35 лица је повријеђено. У ванредним догађајима на пругама ЖРС највише је учествовало путничких возила (83), а затим теретних возила (34).

Реализацијом кампање "Пази пружни прелаз - воз има предност", очекује се веће поштовање прописа и повећан опрез возача који користе пружне прелазе, као и пјешака који се креће у зони пруге. 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS