У Приједорском позоришту одиграна је едукативна представа “Мирка”

У Приједорском позоришту одиграна је едукативна представа “Мирка”

На сцени позоришта у Приједору одиграна је едукативна представа “Мирка” којом се најмлађи школарци упознају о безбједном понашању у саобраћају.

Представа у којој играју глумци Академијом умјетности из Бањалуке представљена је ученицима од првог до трећег разреда Основних школа “Десанка Максимовић” и “Доситеј Обрадовић” из Приједора.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото савезом већ пет година припремају и реализују едукативну представу “Мирка”, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају.

У овом узрасту дјеца највише уче кроз игру, и ово је један од начина да им се скрене пажња на правила која треба поштовати како би била безбједна у саобраћају – рекао је Никола Торбица из Агенције за безбједност саобраћаја РС.

Са приједорским малишанима представа је завршила овогодишњи караван извођења, који је почео у Калиновику током раног прољећа.

У 2018. години представа „Мирка“ имала је извођење у 16 општина/градова широм Републике Српске. Процјене су да је наведену представу видјело око 3000 дјеце.

Караван представе „Мирка“ наставља се и наредне године уз неке нове клинце.

Фотографије са наведених представа моћи ћете погледати у нашој фотогалерији.

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab