Предавање на тему „Безбједност младих у саобраћају“ одржано у СЦ „Никола Тесла“ у Котор Варошу

 Предавање на тему „Безбједност младих у саобраћају“ одржано у СЦ „Никола Тесла“ у Котор Варошу

Избјегавање конзумирања алкохола, поштовање ограничења брзине, везање појаса и некориштење мобилног телефона током вожње је пут да млади возачи и други учесници у саобраћају буду безбједни, поручено је јуче на предавању "Безбједност младих у саобраћају" у Котор Варошу.

Предавање је одржано СЦ „Никола Тесла“ у Котор Варошу за ученике завршних разреда у оквиру пројекта "Кад се живот преокрене" који реализује Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Средњошколци су имали прилику да послушају причу Зорана Вујина, особе која је учествовала у саобраћајној незгоди, те задобила тешке тјелесне повреде и трајни инвалидитет. „Лична прича Зорана Вујина“ приказала је  посљедице саобраћајне незгоде и грешке које су довеле до незгоде.

У оквиру презентације мастер инжењера саобраћаја Николе Торбице у име Агенције за безбједност саобраћаја приказане су и „пијане наочаре“ које симулирају ефекат утицаја алкохола, те приказују ученицима како алкохол дјелује првенствено на вид човјека и које су моторичке способности  отежане када су под утицајем алкохола.

Циљ пројекта је да се ученицима средње школе који су на прагу полагања возачког испита, те су потенцијални будући возачи, скрене пажња на опасности којима су изложени млади возачи и побољшање безбједности у саобраћају. Подаци говоре да су млади људи учесници или виновници сваке треће саобраћајне несреће у Републици Српској. 

 

 

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS