Едукативна представа „Мирка“ учила основце о правилима понашања у саобраћају

Едукативна представа „Мирка“ учила основце о правилима понашања у саобраћају

Eдукативна представа из области саобраћаја „Мирка“ којој су присуствовали ученици основних школа „Бранко Ћопић“, Вук Стефановић Караџић“, „Јован Цвијић“ и „Бранислав Нушић“ одржана је у Дому омладине.

– Град веома успјешно сарађује са Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске и у том погледу током цијеле године, а посебно пред почетак школске године спроводи низ активности усмјерених на едукацију дјеце у саобраћају. Интерактивна представа „Мирка“ заправо је прилика да дјеца раног школског узраста на један забаван начин науче правила понашања у саобраћају   – казала је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Замјеник директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић  казао је да  је представа „Мирка“ до сада изведена преко 100 пута.

– Представа је за узраст ученика дјеце раног школског узраста и даје одличне резултате. С обзиром на то да дјеца кроз школски наставни план и програм не добијају довољно знања и праксе из области безбједности саобраћаја, ова представа је начин да се на један интересантан и едукативан начин стекну знања – навео је он.

 


©2016. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће :  BitLab CMS