Вијести

article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске јуче у Брчком провели су активности са ученицима и основних и средњих школа на тему „како бити безбједан у саобраћају?“.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске узели су учешће на обиљежавању 60 година постојања Републичког савјета за безбједност саобраћаја Републике Северне Македоније.
article
Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Jeдинице локалних самоуправа, Радио телевизија Републике Српске као медијски партнер и компаније Витинка као друштвено одговорна компанија у периоду од 13. маја до 31. септембра 2022. године провeшће превентивну кампању „Лако је брзину смањити!“
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела је учешће на централној манифестацији промоције уписа на Универзитет у Источном Сарајеву. Том приликом представници Агенције за безбједност саобраћаја представили су будућим студентима симулаторе "превртања возила" и "коса раван", те скренули пажњу на важност везања сигурносног појаса у вожњи.
article
Превентивна кампања посвећена возачима бицикла и лаких електричних возила под називом "Звони да те виде! Нека блиста бициклиста!" почела је данас на платоу испред Основне школе "Петар Петровић Његош" у Бањој Луци, гдје је одржано регионално такмичење ученика основних школа Републике Српске (РС) под називом "Дјеца у саобраћају 2022".
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске узела је учешће у конференцији "Млади у Републици Српској, наша садашњост",одржаној данас у Банском двору у Бањој Луци. Именовањем у радну групу дала је стручну подршку изради Омладинске политике Републике Српске 2022.-2026.
article
У Културном центру “Филип Вишњић” у Угљевику данас је за дјецу из нижих разреда основне школе изведена представа “Мирка”, чији су актери кроз игру и забаву учили дјецу о безбједном понашању у саобраћају.
article
У оквиру кампање „Лако је појас везати“ данас је у Центру за културу одржано предавање о употреби дјечијих ауто – сједишта, те уручено укупно 13 сједалица за малишане, а у кругу Спортског центра средњошколцима је на значај употребе безбједносних појаса указано кроз симулаторе.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Општина Прњавор уручењем 10 ауто-сједалица родитељима са малом дјецом, приказом симулатора превртања возила и косе равни ученицима средњих школа на градском тргу у Прњавору те посјетом вртићу “Наша радост” указали су на значај и циљеве превентивне кампање “Лако је појас везати”.
article
Драги наши учесници у саобраћају, с обзиром да у наредним данима прослављамо најдражи празник, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске жели ВАМ СРЕЋНЕ И БЕЗБЈЕДНЕ ВАСКРШЊЕ ПРАЗНИКЕ, с поруком да их у миру и срећи прославите.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS