Вијести

article
Почетак септембра значи и почетак нове школске године, а то је знак свим возачима на повећани опрез у вожњи јер ће се у саобраћају наћи и велики број школараца .
article
Директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић одржао je радни састанак са Градоначелником Добоја Борисом Јеринићем и предсједником градске скупштине Сањом Вулић. Тема састанка је била стање безбједности саобраћаја на територији Града Добоја, као и активности које ће градска управа да спроводи у наредном периоду.
article
У Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске одржан је састанак радне групе за координацију активности из области безбједности саобраћаја.
article
Поводом почетка годишњих одмора и повећаног интензитета у саобраћају, који се очекује у предстојећим данима, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске подсјећа све учеснике у саобраћају да је највећи број саобраћајних незгода изазван непоштовањем ограничења брзине кретања, непоштовањем првенства пролаза, претицањем (посебно на мјестима гдје то није безбједно и дозвољено) али и вожњом под дејством алкохола и у стању повећаног умора возача.
article
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић предсједаваo je другој сједници Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Дана 14.06.2019. године у просторијама Професионалне територијалне ватрогасне јединице Града Бања Лука, у новом Ватрогасном дому на Приједорској петљи, одржана је конференција за медије на којој су представљене активности у оквиру пројекта „ОБУКА ЗА ПРУЖАЊЕ ПРВЕ ПОМОЋИ ЗА ПРИПАДНИКЕ ВАТРОГАСНОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“. Конференцији за медије присутвовали су директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске господин Милија Радовић и директорица ЈЗУ Завода за медицину рада и спорта Републике Српске др Анка Шмитран-Ђурић.
article
Кампању проводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Репшублике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, компанијa „Aуто Миловановић“ као стратешки партнера и Радио Телевизија Републике Српске као медијски пaртнер.
article
Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, компанијa „Aуто Миловановић“ као стратешки партнера и Радио Телевизија Републике Српске као медијски пaртнер и ове године као и претходних у периоду од 13. јуна до 31. августа 2019. године проводе превентивну кампању под називом „НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!“.
article
У Градском парку у Добоју био је постављен вишенамјенски полигон за обуку ђеце у саобраћају и различите врсте симулатора, а све са циљем да се грађанима и јавности скрене пажња на одговорно учешће у саобраћају.
article
На Тргу краља Петра I Карађорђевића 7. јуна 2019. године је одржана манифестација „Дан безбједности саобраћаја у Граду Бијељина“ у оквиру које је организован низ образовних и превентивних садржаја за дјецу, младе и све остале учеснике у саобраћају, с циљем смањења броја смртних случајева и повреда у саобраћају за 50 одсто до 2020. године.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS