Вијести

article
У петак 27. фебруара у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја у Бањој Луци одржана је Х сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске. На Х сједници Савјета за безбједност саобраћаја усвојен је Извјештај о раду Агенције за безбједност саобраћаја за 2014. годину, као и План рада Агенције за 2015. годину.
article
У петак 27.02.2015. године са почетком у 14,00 часова у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја одржат ће се Х редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Чланови клуба „Буди мушко Бања Лука“ у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске 23. фебруара 2015. године у бањалучкој Гимназији реализовали су активност у склопу кампање „Стоп алкохолу на точковима“. Акција је била забавно-едукативног карактера, а подразумјевала је израду сценарија за фотографисање младих са промотивним материјалима и порукама кампање.
article
Представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савеза Републике Српске, Социјално-геријатриског центра и Градске управе Бања Лука конференцијом за медије која је одржана данас у 12,00 h у просторијама Социјално-геријатриског центра Бања Лука озваничили су почетак превентивне кампање „Учинимо старост безбједном“.
article
Aгенција за безбједност саобраћаја, редакција “Саобраћај и ми”, Ауто-мото савез Републике Српске и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, а у циљу заштите дјеце у саобраћају расписали су у октобру 2014. године конкурс за избор најбољих ученичких фотографија и видео клипова на тему ,,Саобраћај у очима дјеце'', снимљених на јавним површинама и саобраћајницама Републике Српске а у локалној заједници у којој ученици живе и похађају наставу.
article
Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, Ауто-мото савез Републике Српске, Удружење пензионера, Јединице локалне самоуправе и радио станице провешће у периоду од 24. фебруара (уторак) до 8. марта (недеља) медијску кампању под називом „УЧИНИМО СТАРОСТ БЕЗБЈЕДНОМ“.
article
Да је аутомобил нужна потреба у овом модерном добу сложит ће се већина грађана Републике Српске. И поред кризе која је захватила цијели Свијет број регистрованих аутомобила у Републици Српској има тренд раста. У Републици Српској у 2014. години број регистрованих возила износио је 339 919, за 9649 возила више него у 2013. години.
article
Данас са почетком у 11,00 часова у просторијама Прес центра Владе Републике Српске одржана је прес конференција за новинаре поводом одржавања манифестације „Избор аутомобила за 2015. годину“ коју традиционално организује редакција „Саобраћај и ми“ у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Агенцијoм за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске.
article
Дана 21. јануара 2015. године директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милија Радовић заједно са представником МУП Зораном Средић и представником ЈП „Путеви Републике Српске“ Сашом Јаснић гостовао је на Радио-телевизији Републике Српске у eмисији „У Фокусу“.
article
Почетком 2015. године Свјетска здравствена организација објавила је податак у ком наводе да је на путевима Босне и Херцеговине у 2010. години страдало 588 лица, тј. 15,6 погинулих на 100 000 становника. Тим подацима Боснa и Херцеговинa je сврстана у групу најопаснијих земаља по условима у саобраћају. У 2010.години на путевима Босне и Херцеговине страдало је 330 лица а не 588 лица како процјењује Свјетска здраствена организација. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске послала је упит Свјетској здравственој организацији, везано за разлику између пријављених и процијењених података о погинулим на путевима у БиХ.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS