Вијести

article
Министарство саобраћаја и веза, МУП, Завод за образовање одраслих, Агенција за безбједност саобраћаја, ЈП „Аутопутеви РС“, АМСРС, јединице локалне самоуправе, као и сваке године, и ове године проводе превентивну кампању „Нити 1 брза вожња“.
article
Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза Министарство унутрашњих послова, Завод за образовање одраслих, Агенција за безбједност саобраћаја, ЈП „Ауто путеви“, Ауто-мото савез Републике Српске и Радио Телевизија Републике Српске као медијски партнер у периоду од 19. јуна до 30. септембра 2020. године проводе превентивну кампању под називом „НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!“.
article
У оквиру пројекта „Ја грађанин“ из демократије и људских права, ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, одјељење IVГ1, под менторством проф. Јоване Петковић, истраживали су проблем „Безбједност младих у саобраћају“. Под појмом безбједност младих у саобраћају подразумијевају појавне облике угрожавања здравља или живота младих људи и имовине у саобраћају, стратегију у спречавању саобраћајних незгода, изградњу ефикасног система заштите људи и имовине у саобраћају превентивним и репресивним активностима.
article
У Шамцу је јуче презентована Стратегија безбједности саобраћаја општине Шамац 2020 – 2029. године којој су поред осталих присуствовали директор Агенције за безбједност саобраћаја РС Новица Крунић, професори са саобраћајног факултета у Добоју и Београду и начелник општине Ђорђе Милићевић са члановима кабинета.
article
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић изјавио је данас да је превентивна кампања "Нити један невезан појас" веома значајна јер се повећава употреба кориштења безбједносног појаса и смањује број погинулих у саобраћајним несрећама.
article
Драги другари позивамо вас да у времену пандемије придружите се реализовању активности на тему „Дјечије поруке за безбједнији саобраћај“ коју у мају мјесецу планира да проведе Агенција за безбједност саобраћаја у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством просвјете и културе и Ауто-мото савезом Републике Српске.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске послала је упит цјењеном професору Факултета за грађевинарство, саобраћајно инжењерство и архитектуру, Универзитет у Марибор, Републике Словеније, др Томажу Толацију да нам у кратким цртама направи осврт на тему „Безбједност саобраћаја у доба пандемије КОВИД -19“, одговор вам у цјелости преносимо:
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске учествује у истраживању Универзитета Лафборо (енг. Loughborough University), Лондон, Велика Британија, у оквиру пројекта „Циљеви у безбједности саобраћаја“, а на препоруку Европског савјета за безбједности саобраћаја, са сједиштем у Бриселу, Белгија.
article
Безбједносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима.
article
Страст, хоби, љубав или зависност назовимо то како год, али једно је сигурно мотоцикл и бицикл није више само превозно средство, а возачи двоточкаша спадају у веома рањиву групу учесника у саобраћају и њихов удио у укупном броју погинулих је значајан. Опасност да погину или буду озбиљно повређени за њих је готово 30 пута већа него за возаче било ког другог моторног возила.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS