Вијести

article
Градоначелник Зворника Зоран Стевановић поводом обиљежавања 6. УН-ове седмице безбједности саобраћаја, имао је радни састанак са представницима Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто мото савеза Републике Српске и Полицијске управе Зворник.
article
У Добоју је одржан састанак учесника превентивне кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“. Циљ кампање је да се унаприједи инфраструктура на пружним прелазима, те самим тим подигне ниво безбједности жељезничког саобраћаја. Кампању спроводе Министарство саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Инспекторат, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске и Желјезнице Републике Српске.
article
У периоду од 17. до 23. маја 2021. године у свијету се обиљежава 6. УН-ова седмица безбједности саобраћаја под слоганом „Улице за живот – волимо 30“ а циљ је управљање брзинама у насељима са акцентом на ограничење 30 км/ч, обезбједити приступ за безбједне, приступачне, доступне и одрживе транспортне системе за све, побољшање безбједности на путевима, развој јавног превоза, са посебним освртом на најрањивије учеснике у саобраћају, жене, дјецу, особе са инвалидитетом и старије особе.
article
Дана 11. маја 2021. године у просторијама општинске управе одржан је састанак Савјета за безбједност саобраћаја општине Пале. Састанку је присутвовао и директор Агенције за безбједност саобраћаја Новица Крунић са сарадницима.
article
У Источном Сарајеву данас је почела кампања “Лако је појас везати” чији је циљ утицај на промјену ставова и понашања према употреби безбједносног појаса, а наредних дана биће настављена широм Републике Српске.
article
Безбједносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима.
article
У сриједу, 28.04.2021. године, у просторијама СО одржан је састанак учесника кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“. Овом састанку, испред руководства општине, присустовали су начелник Општине Радојица Ћелић, предсједник Скупштине општине Денис Стевановић, замјеник начелника Милош Гарић, потпредсједник СО Небојша Кајганић, начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију Бранко Вуковић. Састанку су присустовали и представници сљедећих институција и предузећа: Министарство саобраћаја и веза РС, Инспекторат Републике Српске, Жељезнице Републике Српске, ЈП „Путеви Републике Српске“, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез РС.
article
Помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић рекао је данас у Прњавору да Влада Републике Српске активно учествује у кампањи „Опрезни пазе на пружне прелазе“, као и да се у Прњавору разговарало о проблемима локалне заједнице по питању пружних прелаза у ранијем периоду.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са осталим субјектима безбједности саобраћаја у протеклим годинама реализовала је бројне активности и кампање са основцима и средњошколциа.
article
БАЊА ЛУКА – Чланови саобраћајне секције Основне школе „Иван Горан Ковачић“ из Бање Луке у четвртак (22. април 2021.) су испитном вожњом на полигону спретности постављеном на спортском терену ове школе обиљежили 22. април – Дан планете земље и Дан града Бања Лука.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS