Вијести

article
Министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић присуствовао је данас потписивању уговора о суфинансирању 19 пројеката у области безбједности саобраћаја, који ће се проводити у 15 јединица локалне самоуправе, с циљем унапређења безбједности саобраћаја у општинама и градовима у Републици Српској.
article
Дана 6. октобра 2020. године одржан је онлајн састанак Европског савјета за безбједност саобраћаја, са сједиштем у Бриселу, Белгија. Тема састанка је била у духу проглашења Друге Деценије акције за безбједност на путевима, као и представљање најважнијих активности на унапређењу безбједности саобраћаја свих пуноправних чланица овог Савјета.
article
У петак, 05. октобра 2020. године у ОШ „Горња Слатина“ представници Агенције за безбједност саобраћаја одржали су предавање за најмлађе школарце.
article
У сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске реализован је пројекат „Унапређење саобраћајног васпитања и образовања на територији општине Лакташи“.
article
У Европи у периоду од 16. до 22. септембра одржао се највећи догађај посвећен одрживом урбаном саобраћају – Европска недјеља мобилности. Слоган овогодишње Европске недјеље мобилности је „Еколошки чиста мобилност“ која наглашава амбициозан циљ угљичног–неутралног континента до 2050. године, представљен у Европском зеленом плану .
article
У Власеници је и ове године одржана манифестација Дан безбједности саобраћаја, у оквиру обиљежавања Европске недјеље мобилности. Манифестација је реализована уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.
article
У Требињу је 18. септембра 2020. године обиљежена Европска седмице мобилности, организовне су активности на дјечијем полигону, симулатору превртања и косој равни, с циљем упознавања најмлађих учесника у саобраћају о опасностима које вребају у саобраћају.
article
У Требињу је 17. септембра 2020. године одржана сједница Савјета за безбједност саобраћаја Града Требиње на којој су поред чланова Савјета на челу са предсједником, Градоначелником Мирком Ћурићем били присутни и директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић са сарадницима.
article
Сваке године од 16. до 22. септембра, у Европи се одржава највећи догађај посвећен одрживом урбаном саобраћају. Слоган овогодишње Европске седмице мобилности је „Еколошки чиста мобилност“ која наглашава амбициозан циљ угљичног–неутралног континента до 2050. године, представљен у Европском зеленом плану .
article
Генерална скупштина Уједињених нација је усвојила резолуцију "Унапређење глобалне безбједности саобраћаја на путевима" 31.августа 2020. године, којом се проглашава период од 2021-2030. године Другом деценијом акције за безбједност саобраћаја на путевима.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS