Вијести

article
Поводом кампање „Лако је појас везати“, данас је, у просторијама Градске управе Града Лакташи, одржано предавање за родитеље о правилном кориштењу аутосједалица, чиме се жели подићи свијест да аутосједалица не служи да се избјегне казна за њено некориштење, него прије свега да се заштите дјеца у саобраћају.
article
У оквиру седме европске седмице безбједности саобраћаја одржано је низ активности у Источном Сарајеву почев од посјете основној школи "Свети Сава", предавања средњошколцима, па до предавања родитељима о употреби дјечијих аутосједишта и том приликом присутним родитељима подјељена су аутосједишта.
article
Седма УН глобална седмица безбједности саобраћаја (Seventh United Nation Global Safeti Week) обиљежава се од 15 до 21. маја 2023. године, широм свијета, у организацији УН, односно Свјетске здравствене организације (WHO). Тема је одрживи транспорт, а посебно потреба да Владе држава олакшају прелазак на пјешачење, вожњу бициклом и кориштење јавног превоза. Безбједност на путевима је предуслов за прелазак са једног вида на други вид транспорта. Овогодишњи слоган УН седмице је: 'Р а з м и с л и т е о м о б и л н о с т и'.
article
Радна група за израду Акционог плана за спровођење Омладинске политике Републике Српске за период 2023 - 2027. године одржала је дводневни састанак на којем је разговарано о активностима ресорно надлежних институција када је ријеч о реализацији циљева Омладинске политике.
article
У оквиру манифестација којима се обиљежава Дан града Приједор одржана је и 8. Шестнаестомајска бициклијада која је окупила преко 300 бициклиста. Ову спортско-рекреативну манифестацију организовали су Туристичка организација града Приједора и Бициклистички клуб "Козара" у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и Градском управом Приједор.
article
КОЗАРСКА ДУБИЦА, 26. АПРИЛА /СРНА/ - У Козарској Дубици данас је почела превентивна кампања "Лако је појас везати" која ће трајати до краја маја, а њен циљ је да се повећа употреба појаса и ауто-сједишта за дјецу у вожњи.
article
Једна од основних мјера пасивне заштите возача и путника у возилима је употреба сигурносних појасева уз наслоне за главу, ваздушне јастуке и дјечијa аутосједишта. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Jeдинице локалних самоуправа, Радио телевизија Републике Српске као медијски партнер и компаније Витинка као друштвено одговорна компанија у периоду од 26. априла до 31. маја 2023. године провeшће превентивну кампању „Лако је појас везати!“.
article
Директор Младен Петровић и Никола Торбица, руководилац одсјека у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске присуствовали су међународној конференцији „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ 2023 која је одржана на Копаонику у периоду од 19. до 22. априла.
article
КОСТАЈНИЦА, 21. АПРИЛА /СРНА/ - Из Костајнице је јутрос кренуло више од 60 бициклиста на "Пут сјећања" до Доње Градине, који је посвећен свим жртвама одведеним у усташке логоре Доњу Градину и Јасеновац гдје им се изгубио сваки траг.
article
Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са јединицама локалне самоуправе провешће у периоду од 21.априла до 31. маја активност под називом "Звони да те виде! Нека блиста бициклиста“. Бициклизам је начин кретања копном коришћењем бицикла, превозног средства на људски погон, а осим тога и врло раширен спорт, те вид рекреације. Због врло јефтине израде и доступности, бицикала је све више. Данас се у већини земаља бицикл сматра превозним средством, па су и бициклисти равноправни учесници у саобраћају.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS