Вијести

article
Безбједносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима.
article
Страст, хоби, љубав или зависност назовимо то како год, али једно је сигурно мотоцикл и бицикл није више само превозно средство, а возачи двоточкаша спадају у веома рањиву групу учесника у саобраћају и њихов удио у укупном броју погинулих је значајан. Опасност да погину или буду озбиљно повређени за њих је готово 30 пута већа него за возаче било ког другог моторног возила.
article
Протеклих година Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са осталим субјектима безбједности саобраћаја проводила је превентивну кампању за возаче трактора и осталих пољопривредних и радних машина. Због околности у Републици Српској изазване пандемијом вируса ковид-19 и уведеним ванредним стањем није се у могућности провести кампања на начин како се до сад проводила.
article
Дана 25. марта 2020. године одржан је онлајн састанак Европског савјета за безбједност саобраћаја, са сједиштем у Бриселу, Белгија. Тема састанка је била измјене и допуне директиве 2008/96/ЕЦ која се односи на управљање безбједношћу саобраћајне инфраструктуре, као и представљање најважнијих активности на унапређењу безбједности саобраћаја свих пуноправних чланица овог Савјета.
article
Влада Републике Српске 16. марта 2020. године на ванредној сједници одржаној у Бањој Луци донијела је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве корона вируса 2019-nСoV.
article
У Административном центру Владе Републике Српске јуче је одржана IV редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Данас и сутра у просторијама UNDP-a у Сарајеву одржава се радионица посвећена одрживом развоју ( Sustainable Development Goals –SDGs), као и безбједности друмског саобраћаја (прикупљање података, индикатори безбједности друмског саобраћаја) а учешће на радионици узели су и представници Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић и Руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила, др Милан Тешић јуче су посјетили Саобраћајни факултет у Београду и том приликом са деканом проф. др Небојшом Бојовићем, шефом Здружене катедре за безбедност саобраћаја и друмска возила проф. др Крстом Липовцем и проф. др Далибором Пешићем продеканом за научно-истраживачки рад, разговарали о пројектима који су у току, као и о будућим пројектима и активностима које ће допринијети унапређењу безбједности саобраћаја на подручју Републике Српске.
article
Ученици Гимназије у склопу предмета демократија и пројекта „Ја грађанин“ у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја организовали су едукативно предавање на тему „Подизање свијести грађана о опасностима у саобраћају“.
article
Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Новица Крунић посјетио је Саобраћајни факултет у Добоју и том приликом са деканом Зораном Ћургузом разговарао о досадашњој сарадњи као и будућим пројектима које Агенција планира реализовати са Саобраћајним факултетом.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS