Вијести

article
Сарадња Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Републике Српске, озваничена је примопредајом 4000 комада штампаних издања књиге "Пажљивкова правила у саобраћају", 30 дјечијих ауто-сједишта и полигона са саобраћајним знацима.
article
Драги учесници у саобраћају, поводом почетка годишњих одмора и повећаног интензитета у саобраћају који се очекује у предстојећим данима, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске подсјећа све учеснике у саобраћају да је највећи број саобраћајних незгода изазван непоштовањем ограничења брзине кретања, непоштовањем првенства пролаза, претицањем (посебно на мјестима гдје то није безбједно и дозвољено) али и вожњом под дејством алкохола и у стању повећаног умора возача.
article
Министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић и вршилац дужности директора Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић разговарали су данас о изради нове стратегије безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске за период 2024-2033. године, с циљем унапређења ове области кроз усклађивање са новим глобалним приступом у безбједности саобраћаја и преузетим међународним обавезама које су прихватиле земље чланице УН.
article
У Граду Приједору 10. јула 2023. године одржан је састанак Радне групе за израду Омладинске политике Града Приједор. Циљ састанка био је договор за израду сврсисходног и проводивог документа, који ће садржати реалне потребе и проблеме младих људи из Приједора и приједлоге за њихово рјешавање. Сви чланови радних група учествују у пуном капацитету дајући допринос у изради документа, обухватајући различите аспекте и друштвене области.
article
Први састанак шефова агенција за безбједност саобраћаја на путевима одржан је под окриљем Свијетске здравствене организације 28. и 29. јуна 2023. године у Стокхолму, Шведска. На овом глобалном скупу лидера за безбједност на путевима, присуствовали су представници из скоро 100 земаља, као и Уједињених нација, цивилног друштва, академске заједнице и других заинтересованих организација из цијелог свијета. Агенцију за безбједност саобраћаја Републике Српске на састанку представљао је директор Младен Петровић.
article
Поштовани корисници сајта обавјештавамо Вас да је у дневним новина "Глас Српске" (23.06.2023.година) објављен Јавни позив јединицама локалне самоуправе за достављање пројектних приједлога за суфинансирање из средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијале друштава за осигурање из ФБиХ као дио превентиве за реализацију пројеката унапређења безбједности саобраћаја .
article
Како би се пренијела порука свим возачима колико је важно поштовати ограничење брзине кретања возила, у Републици Српској је почела превентивна кампања под слоганом „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИИТИ“.
article
У Републици Српској 14. јуна 2023. године почеће превентивна кампања „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ“. Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда.
article
У просторијама Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, у петак 02.06.2023. године, одржан је састанак са представницима Свјетске банке у оквиру пројекта модернизације путева Босне и Херцеговине.
article
Изврсни математичари, ученици Гимназије, Машинске и Електротехничке школе тренутно се налазе на тродневном Математичком кампу у Вишеграду, заједно са својим наставницима и службеником за младе Градске управе, чланом УО Омладинског савјета Републике Српске и народним послаником Огњеном Вукојевићем.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS