Вијести

article
Према подацима Министарства саобраћаја и веза Републике Српске у 2019. години регистровано je 411.439 возила односно више за 5% у односу на 2018. годину. Од тога регистровано је 4.228 мотоцикала или око 1%. Посматрајући претходне три године, биљежи се пораст регистрованих мотоцикала за 9.9% (у 2018. години) односно 12.3% (у 2019. години) у односу на претходну годину.
article
У Општини Пале одржан радни састанак директора Агенције за безбједност саобраћаја Новице Крунић и начелника Општине Пале Бошка Југовића. Састанку су присуствовали и службеници Агенције као и општинске управе Пала. Разговарало се о изради Стратегије за безбједност саобраћаја на путевима Општине Пале и унапређења безбједности на подручју ове локалне заједнице.
article
ГРАДИШКА, БИЈЕЉИНА - На подручју Полицијске управе Градишка утврђен је највећи проценат возача који за воланом користе мобилни телефон. Мониторинг су прошле године радили стручњаци Саобраћајног факултета из Добоја, а наручилац је Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са министром саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђем Поповићем, министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачoм и в.д. директора Агенције за безбједност саобраћаја Новицом Крунићем.
article
Данас је у градској управи Бијељине, одржана је једнодневна радионица за службенике у јединицама локалне самоуправе на тему „ПРИМЈЕРИ ПРОЈЕКАТА ЗА ЈЛС КОЈИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ ФОНДА 02- од идеје до реализације“.
article
Данас је у сали факултета у Андрић граду, у Вишеграду, одржана је једнодневна радионица за службенике у јединицама локалне самоуправе на тему „ПРИМЈЕРИ ПРОЈЕКАТА ЗА ЈЛС КОЈИ СЕ ФИНАНСИРАЈУ ИЗ ФОНДА 02- од идеје до реализације“.
article
Министарство саобраћаја и веза, МУП, Завод за образовање одраслих, Агенција за безбједност саобраћаја, ЈП „Аутопутеви РС“, АМСРС, јединице локалне самоуправе, као и сваке године, и ове године проводе превентивну кампању „Нити 1 брза вожња“.
article
Брзина је један од основних фактора ризика у саобраћају. Веће брзине кретања возила доводе до већих ударних брзина, а самим тим и до тежих повреда. Министарство саобраћаја и веза Министарство унутрашњих послова, Завод за образовање одраслих, Агенција за безбједност саобраћаја, ЈП „Ауто путеви“, Ауто-мото савез Републике Српске и Радио Телевизија Републике Српске као медијски партнер у периоду од 19. јуна до 30. септембра 2020. године проводе превентивну кампању под називом „НИТИ 1 БРЗА ВОЖЊА!“.
article
У оквиру пројекта „Ја грађанин“ из демократије и људских права, ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко, одјељење IVГ1, под менторством проф. Јоване Петковић, истраживали су проблем „Безбједност младих у саобраћају“. Под појмом безбједност младих у саобраћају подразумијевају појавне облике угрожавања здравља или живота младих људи и имовине у саобраћају, стратегију у спречавању саобраћајних незгода, изградњу ефикасног система заштите људи и имовине у саобраћају превентивним и репресивним активностима.
article
У Шамцу је јуче презентована Стратегија безбједности саобраћаја општине Шамац 2020 – 2029. године којој су поред осталих присуствовали директор Агенције за безбједност саобраћаја РС Новица Крунић, професори са саобраћајног факултета у Добоју и Београду и начелник општине Ђорђе Милићевић са члановима кабинета.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS