Вијести

article
Измене Закона о Жељезницама Републике Српске које се односе на финансирање одржавања путних прелаза донеле су нови правилник о укрштању путева и пруга у Српској, који боље објашњава приступ путним прелазима и начин њиховог одржавања – нагласила је у Приједору на радном састанку у оквиру превентивне кампање „Опрезни пазе на путне прелазе“ Весна Вожни, помоћник министра за жељезнички, ваздушни и водни саобраћај у Републици Српској.
article
У Требињу до посљедњег мјеста испуњеној позоришној сали Културног центра Требиње у уторак, 13. септембра 2022. године, је за најмлађе Требињце изведена саобраћајно-образовна представа "Мирка".
article
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 10. СЕПТЕМБРА Циљ кампање "Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад", у оквиру које је данас одржан тренинг у Источном Сарајеву, јесте смањити број незгода у којима страдају мотоциклисти, рекао је руководилац Одсјека за координацију, планирање и статистике Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милан Илић.
article
БАЊА ЛУКА – Дјеца као пјешаци, према статистичким подацима у протеклих пет година, чине више грешака у саобраћају и тако страдају, изјавио је у петак (9. септембар 2022.) у Бањој Луци руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске (РС) Никола Торбица.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством просвјете и културе, Ауто-мото савезом Републике Српске и јединицама локалне самоуправе и ове године реализује превентиву кампању под називом „ВОЗАЧИ, ШКОЛА ЈЕ ЗА НАС, ОПРЕЗ ЈЕ ЗА ВАС“.
article
Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, уз техничку асистенцију пројекта „ЕУ за Цивилно Друштво (ЕУ4ЦД)“, који финансира Делегација Европске Уније, организовало је састанак Радне групе за израду Стратегије развоја локалне самоуправе у Републици Српској за период 2022-2028. година.
article
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио у четвртак (1.септембар 2022.) у Бијељини поводом почетка акције "Возачи, школа је за нас опрез је за вас" да се овим жели скренути пажња возачима да од данас већи број дјеце учествује у саобраћају и да се о томе мора водити рачуна.
article
Почетак септембра значи и почетак нове школске године, а то је знак свим возачима на повећани опрез у вожњи јер ће се у саобраћају наћи и велики број школараца . У Републици Српској у 2020. години смртно је страдало 5 дјеце до 13 година, док је у 2021. години смртно страдало 3 дјеце до 13 година, а у 2022. години за првих седам мјесеци 1 дјете је смртно страдало, 13 теже повријђено а 103 лакше повријеђено.
article
Република Српска је прва у окружењу увела електричне тротинете у систем у оквиру измјена Закона о безбједности саобраћаја Српске, а 1. септембра почеће примјена Правилника о начину и поступку издавања идентификационе потврде, изјавио је данас министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић.
article
На сједници Савјета за безбједност саобраћаја на подручју општине Шамац је расправљано о повећаној безбједности уесника у саобраћају поводом почетка школске године, активностима о изради Програма о безбједности саобраћаја и путним прелазима. Састанку су присуствовали, поред осталих и представници Агенције за безбједност саобраћаја РС и Жељезница РС.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS