Вијести

article
У периоду од 06. до 12. маја 2013. године Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, заједно са осталим субјектима безбједности саобраћаја, обиљежиће Међународну седмицу безбједности саобраћаја на путевима која је ове године посвећена безбједности пјешака. Тим поводом Агенција за безбједност саобраћаја позива све заинтересоване да доставе своје фотографије или кратке видео записе везано за безбједно/небезбједно кретање пјешака у саобраћају ( куда, како се пјешаци крећу, паркинзи, закрчени тротоари и зелене површине и сл.).
article
У периоду од 06. до 12. маја 2013. године УН обиљежавају другу Међународну седмицу безбједности саобраћаја на путевима која је ове године посвећена безбједности пјешака.
article
Дана 22. априла 2013. године у 11. 00 часова у анфитеатару Саобраћајног факултета у Добоју потписан је споразум о научној, стручној и пословној сарадњи између Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву, Саобраћајног факултета у Добоју. Циљ потписивања Споразума је развијање научно–стручне сарадње дефинисањем конкретних активности усмјерених на унапређење и побољшање стања безбједности саобраћаја на подручју Републике Српске и ширег окружења кроз размјену искустава и стручних знања укључујући и вршење научних истраживања у област саобраћаја и транспорта.
Агенција за безбједност саобраћаја од 02.04.2013. године налази се у новим просторијама које је добила на кориштење од Министарства саобраћаја и веза Републике Српске. Нова адреса Агенције за безбједности саобраћаја је Змај Ј. Јовановића 18. Агенција за безбједност саобраћаја пресељењем у своје просторије уштедјела је на закупу, а услови за рад у новим просторијама су значајно бољи.
article
Дана 15.04.2013. године у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске одржаће се састанак поводом обиљежавања Међународне седмице безбједности саобраћаја на путевима која је ове године посвећена безбједности пјешака. Састанак ја заказан ради утврђивања програма обиљежавања Међународне седмице безбједности саобраћаја у Републици Српској koja ће се обиљежавати у периоду од 06. до 12.маја 2013. године. Састанку ће присуствовати бројни субјекти за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Ауто-мото савезом Републике Српске, јединицама локалне самоуправе и радио станицама у периоду од 01. aприла до 29. априла 2013. године проводи превентивну медијску кампању под називом „Вежи појас – сачувај живот!“
article
Данас, у просторијама административне службе општине Челинац с почетком у 12.00 часова одржан је састанак поводом реализације превентивне кампање „Пази, путни прелаз, воз има предност“ која ће се у Републици Српској проводити од 11. до 28. марта 2013. године.
article
Дана 25. марта 2013. године у 11. 00 часова у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије потписан је Протокол о сарадњи између Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Свјетска здравствена организација објавила је глобални извјештај о стању безбједности саобраћаја. Босна и Херцеговина налази се на 74 страни тог извјештаја. Извјештај показује да је у 2010. години на путевима широм свијета смртно страдало 1.240.000 људи. Неприхватљиво велики број настрадалих представља огроман проблем за све заједнице, као и за националне економије.
article
Дана 25. марта 2013. године у 11.00 часова у просторијама Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије планирано је потписивање Протокола о међусобној сарадњи између Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS