Вијести

article
У оквиру кампање "Опрезни пазе на пружне прелазе" у Шамцу је одржан заједнички састанак представника Општинске управе Шамац са представницима Агенције за безбиједност саобраћаја, Жељезница РС, Инспектората РС и Ауто мото савеза РС о пружним прелазима на подручју општине Шамац. На десет пружних прелаза на подручју општине Шамац у посљедњих пет година није било ванредних догађаја са настрадалим и повријеђеним лицима, рекао је Раде Цвијановић из предузећа "Жељезнице Републике Српске".
article
Кампања „Опрезни пазе на путне прелазе“ која је у Републици Српској почела 24. марта 2021. године, послије Приједора, Новог Града, Бањалуке, Челинца, Прњавора, Станара, настављена је 18. марта у Добоју и Петрову.
article
У згради општине Модрича, данас, 26. маја одржан је састанак везано за безбједност саобраћаја на пружним прелазима.
article
У Приједору је данас организована пилот кампања под називом "Ја бирам безбједан пут, а ти?" да би се повећала свијест код људи, посебно младих и будућих возача.
article
Градоначелник Приједора Далибор Павловић истакао је данас након састанка са представницима Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Ауто-мото савеза да је прелиминарно договорен начин и функција Савјета за безбједност саобраћаја који ће бити формиран у Приједору.
article
Управљање брзинама у насељу и, уопште, повећање безбједности учесника у саобраћају, биле су главне теме данашњег округлог стола одржаног у Бијељини у оквиру обиљежавања шесте УН Седмице безбједности саобраћаја.
article
Градоначелник Зворника Зоран Стевановић поводом обиљежавања 6. УН-ове седмице безбједности саобраћаја, имао је радни састанак са представницима Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто мото савеза Републике Српске и Полицијске управе Зворник.
article
У Добоју је одржан састанак учесника превентивне кампање „Опрезни пазе на пружне прелазе“. Циљ кампање је да се унаприједи инфраструктура на пружним прелазима, те самим тим подигне ниво безбједности жељезничког саобраћаја. Кампању спроводе Министарство саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Инспекторат, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске и Желјезнице Републике Српске.
article
У периоду од 17. до 23. маја 2021. године у свијету се обиљежава 6. УН-ова седмица безбједности саобраћаја под слоганом „Улице за живот – волимо 30“ а циљ је управљање брзинама у насељима са акцентом на ограничење 30 км/ч, обезбједити приступ за безбједне, приступачне, доступне и одрживе транспортне системе за све, побољшање безбједности на путевима, развој јавног превоза, са посебним освртом на најрањивије учеснике у саобраћају, жене, дјецу, особе са инвалидитетом и старије особе.
article
Дана 11. маја 2021. године у просторијама општинске управе одржан је састанак Савјета за безбједност саобраћаја општине Пале. Састанку је присутвовао и директор Агенције за безбједност саобраћаја Новица Крунић са сарадницима.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS