Вијести

article
За ученике нижих разреда „Прве основне школе“ у Сребреници и Основне школе „Коста Тодоровић“ из Скелана у сриједу (28. септембра) је изведена саобраћајно образовна представа „Мирка“ којој су присуствовали Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић.
article
Новом школском годином почео је и нови циклус извођења представе „Мирка“ у основним школама широм Републике Српске. Прво извођење представе у новој школској години јуче 27. септембра погледали су малишани ОШ „Алекса Јакшић“ у Општини Милићи.
article
Представници Агенције за безбједност саобраћаја присуствовали су једнодневном семинару под називом "Паметна мобилност и урбано планирање" који је у оквиру Европске недјеље мобилности организовао Центар за животну средину уз подршку ЕУ Инфо центра у БиХ.
article
Поводом „Европске недјеље мобилности“ данас је у бројним јединицама локалних самоуправа обиљежен је „Дан без аутомобила“ и тим поводом организоване су бројне активности. Наведене активности подржане су и од Министарства саобраћаја и веза, Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбједност саобраћаја,Ауто-мото савез Републике Српске и бројних других субјеката.
article
Сваке године, па и ове године од 16 - 22. септембра обиљежава се Европска недјеља мобилности, ове године под слоганом „Паметна мобилност. Jака економија“. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, јединице локалне самоуправе као и други субјекти безбједности саобраћаја ће се придружити иницијативи „Паметна мобилност. Jака економија“ те наведену седмицу обиљежити у складу са могућностима.
article
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савез Републике Српске Ранко Бабић присуствовали су данас превентивно-едукативним активностима, које су се одржале у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Блатници у Општини Теслић под називом „Пажљиво на путу до школе“.
article
У просторијама Основне школе "Бранко Ћопић" у Бјелајцу код Мркоњић Града данас су представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске у оквиру превентивно-едукативне кампање под назвмо "Пажљиво на путу до школе" одржали предавање за дјецу с циљем повећања безбједности дјеце у саобраћају.
article
„Пажљиво на путу до школе“ биле су ријечи Министра просвјете и културе Дане Малешевић и Министра саобраћаја и веза Неђе Трнинић упућене малишанима ОШ „Петар Кочић“. Министри те директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић и предсједник Савјета за безбједности саобраћаја Општине Градишка Жељко Билбија поводом почетка нове школске године посјетили су данас ОШ „Петар Кочић“ у Новој Тополи, Општина Градишка.
article
Поштовани учесници у саобраћају, нова школска година је на прагу а самим тим неопходан је и већи опрез у вожњи јер ће се у саобраћају наћи велики број школараца. Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске жели свим школарцима сретан и безбједан полазак у нову школску годину.
article
Агенција за безбједност саобраћаја у сарадњи са Академијом умјетности реализовала је израду синхронизованог цртаног филма за дјецу на бази упутства „10 лекција које живот значе“ аутора професора Крсте Липовца. Главна замисао цртаног филма јесте да се дјеци на пригодан начин покаже како да се правилно понашају у саобраћају.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS