Вијести

article
Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић изјавио је данас да је превентивна кампања "Нити један невезан појас" веома значајна јер се повећава употреба кориштења безбједносног појаса и смањује број погинулих у саобраћајним несрећама.
article
Драги другари позивамо вас да у времену пандемије придружите се реализовању активности на тему „Дјечије поруке за безбједнији саобраћај“ коју у мају мјесецу планира да проведе Агенција за безбједност саобраћаја у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством просвјете и културе и Ауто-мото савезом Републике Српске.
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске послала је упит цјењеном професору Факултета за грађевинарство, саобраћајно инжењерство и архитектуру, Универзитет у Марибор, Републике Словеније, др Томажу Толацију да нам у кратким цртама направи осврт на тему „Безбједност саобраћаја у доба пандемије КОВИД -19“, одговор вам у цјелости преносимо:
article
Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске учествује у истраживању Универзитета Лафборо (енг. Loughborough University), Лондон, Велика Британија, у оквиру пројекта „Циљеви у безбједности саобраћаја“, а на препоруку Европског савјета за безбједности саобраћаја, са сједиштем у Бриселу, Белгија.
article
Безбједносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима.
article
Страст, хоби, љубав или зависност назовимо то како год, али једно је сигурно мотоцикл и бицикл није више само превозно средство, а возачи двоточкаша спадају у веома рањиву групу учесника у саобраћају и њихов удио у укупном броју погинулих је значајан. Опасност да погину или буду озбиљно повређени за њих је готово 30 пута већа него за возаче било ког другог моторног возила.
article
Протеклих година Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са осталим субјектима безбједности саобраћаја проводила је превентивну кампању за возаче трактора и осталих пољопривредних и радних машина. Због околности у Републици Српској изазване пандемијом вируса ковид-19 и уведеним ванредним стањем није се у могућности провести кампања на начин како се до сад проводила.
article
Дана 25. марта 2020. године одржан је онлајн састанак Европског савјета за безбједност саобраћаја, са сједиштем у Бриселу, Белгија. Тема састанка је била измјене и допуне директиве 2008/96/ЕЦ која се односи на управљање безбједношћу саобраћајне инфраструктуре, као и представљање најважнијих активности на унапређењу безбједности саобраћаја свих пуноправних чланица овог Савјета.
article
Влада Републике Српске 16. марта 2020. године на ванредној сједници одржаној у Бањој Луци донијела је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед појаве корона вируса 2019-nСoV.
article
У Административном центру Владе Републике Српске јуче је одржана IV редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS