Вијести

article
Представа „Мирка“ намјењена дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају у протеклој седмици изведена је пред бројним малишанима Шарговца, Шамца и Станара.
article
Школарци првог, другог и трећег разреда ОШ „Ђура Јакшић“ у Шарговцу данас су имали прилику да погледају образовно забавну представу „Мирка“. Представа „Мирка“ намјењена је дјеци основних школа, чији актери кроз игру и забаву уче дјецу о безбједном понашању у саобраћају, а реализована је од стране Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза Републике Српске. Дјеца су по завршетку представе били препуни утисака, најбољим су уручени саобраћајни буквари. Планом активности за 2016. годину представа „Мирка“ требала би да се изведе у још неколико школа до краја године.
article
Jуче, са почетком у 13,00 часова у просторијама Агенције за безбједност саобраћаја у Бањој Луци одржана је ХVI редовна сједница Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.
article
Мобилни телефони су у широкој употреби код свих категорија становништва. Употреба мобилног телефона током вожње може бити опасна као и вожња под утицајем алкохола. Зато је овај феномен постао предмет многобројних истраживања. Већина ових истраживања су усмјерена на повезаност употребе мобилног телефона са ризиком од настанка саобраћајне незгоде и утицајем употребе мобилног телефона на возачке способности, у току вожње. С обзиром да је „Употреба мобилног телефона током вожње”, препозната као фактор који утиче на возачке способности и доприноси настанку саобраћајне незгоде, употреба мобилног телефона током вожње је забрањена.
article
Представници Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске уз сарадњу са члановима Савјетa за безбједност саобраћаја Општине Градишка и ауто школама јуче 26. априла на импровизованом полигону (паркинг простор код дворане) провели су превентивну активност „Алкохол и вожња“ са кандидатима који се обучавају за возача моторног возила.
article
У кино сали Дома културе у Невесињу данас је у организацији Агенције за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савеза и Ауто-мото друштва „Невесиње“ одржано саобраћајно-образовно предавање на тему „Млади као ризична група у саобраћају“ за ученике трећег и четвртог разреда СШЦ „Алекса Шантић“, а послије средњошколаца за најмалђе ученике основних школа одржана је саобраћајно-образовна представа „Мирка“.
article
Постављањем паноа са упутствима за правилно коришћење безбједносног појаса и дјечијих ауто-сједишта, у Приједору је данас (19 април 2016.) почела кампања "Вежи се због оних које волиш", која ће широм Републике Српске бити спроведена до 15. маја.
article
Сигурносни појас представља дио опреме сваког возила и представља један од најбољих изума на подручју пасивне безбједности у возилима. Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез, Jeдинице локалних самоуправа и Радио Телевизија Републике Српске као медијски покровитељ у периоду од 18. априла до 15. маја 2016. године провешће превентивну кампању под називом „ВЕЖИ СЕ ЗБОГ ОНИХ КОЈЕ ВОЛИШ“.
article
Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Ауто-мото друштвом „Теодор Бардак“ из Брода организовали су у уторак (12.априла 2016. године) предавање на тему „Алкохол и млади“ за ученике трећих и четвртих разреда Средњошколског центра „Никола Тесла“ у Броду.
article
Агенција за безбједност саобраћаја узела је учешће на „I КОНГРЕСУ ПЕДИЈАТАРА“ Републике Српске. Конгрес педијатара одржан је у периоду од 08.04. до 10.04.2016. године у хотелу „Кардијал“ у Бањи Врућица у Теслићу. Циљ конгреса био је размјена научних и практичних искустава из свих области педијатрије.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS