Вијести

article
Образовно-забавна представа „Мирка“ која је реализована од стране Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске а у сарадњи са Ауто-мото савезом Републике Српске одиграна је 20. и 21. октобра пред преко 500 основаца општина Соколац и Вишеград.
article
„Дјечија недјеља“ обиљежава се сваке године у првој седмици мјесеца октобра и има за циљ упознати ширу јавност са потребама дјеце, њиховим психо-социјалним одрастањем у приближно једнаким условима.
article
Градска управа Бања Луке у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Агенцијом за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савезом Републике Српске 12. октобра отпочела је превентивну кампању под називом "Паркирај паметно, паркирај прописно". Превентивна кампања "Паркирај паметно, паркирај прописно" има за циљ да скрене пажњу возачима да непрописним паркирањем возила директно утичу на безбједност пјешака као најрањивије категорије учесника у саобраћају.
article
У оквиру „Система обуке за запослене у јединицама локалне самоуправе“ Министарство управе и локалне самоуправе и Агенције за безбједност саобраћаја у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (UNDP) организовали су радионице на тему „АНАЛИЗА ПОДАТАКА О САОБРАЋАЈНИМ НЕЗГОДАМА И ЊИХОВ ЗНАЧАЈ ЗА УПРАВЉАЊЕ БЕЗБЈЕДНОШЋУ САОБРАЋАЈА“
article
У оквиру пројекта „Јачање капацитета jeдиница локалне самоуправе из области безбједности саобраћаја“ који реализују Агенција за безбједност саобраћаја и Министарство управе и локалне самоуправе, реализују се трећи циклус радионица на тему „Анализа података о саобраћајним незгодама и њихов значај за управљање безбједношћу саобраћаја“.
article
Бесплатним јавним превозом, промоцијом бициклизма као здравог начина живота, мјерењем аерозагађења и другим активностима, Град Бања Лука јуче је обиљежиo 22. септембар – „Дан без аутомобила“. Централну манифестацију у Граду Бањој Луци заједнички су организовали Град Бања Лука, Агенција за безбједност саобраћаја Рeпублике Српске, Ауто-мото савеза Републике Српске и Wiener осигурање АД., прикључивши се бројним субјектима широм свијета који организујући овај догађај указују на значај здраве животне средине и одрживи развој.
article
Више стотина учесника различитих узраста окупило се на главном градском тргу у Приједору гдје је одржана централна манифестација обиљежавања 22.септембра, „Дана без аутомобила“. У Приједору је тим поводом на позив Градоначелника Марка Павић боравио министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, министар управе и локалне самоуправе Лејла Решић, те директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић. Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, истакао да је ријеч о међународној манифестацији у којој учествују 42 земље са више од 1.600 градова. „Највеће предности кориштења алтернативних видова саобраћаја су заштита околине и безбједност у саобраћају и из Републике Српске се у акцију укључило двадесетак јединица локалне самоуправе“, истакао је министар Трнинић.
article
Oд 16.-22. септембра 2015. године грађани земаља Европе обиљежавају „Европску седмицу мобилности“, а 22. септембра „Дан без аутомобила“. Слоган овогодишње седмице мобилности је »БИРАЈ. МЈЕЊАЈ. КОМБИНУЈ«, Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, јединице локалне самоуправе и други субјекти ће се придружити иницијативи обиљежавања.
article
Обзиром да је нова школска година почела, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске заједно са Министарством саобраћаја и веза, Министарством унутрашњих послова, Министарством просвјете и културе, Ауто-мото савезом Републике Српске и јединицама локалне самоуправе реализује превентивно-едукативне активности под називом „ВОЗАЧИ, ШКОЛА ЈЕ ЗА НАС ОПРЕЗ ЈЕ ЗА ВАС“.
article
Имамо посебно задовољство да вам најавимо да по четврти пут заредом под покровитељство Савјета за безбједност саобраћаја у организацији Министарства саобраћаја и веза и Агенције за безбједност саобраћаја организује се Међународна научно-стручна конференција „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“. Овим путем Вас позивамо да узмете активно учешће у раду Конференције преношењем својих драгоцјених искустава из области безбједности саобраћаја у локалним заједницама.

© 2022. АГЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА РЕПУБЛИКE СРПСКЕ. Сва права задржана.
Покреће:  BitLab CMS